Waarom ben ik nou zo’n busofiel geworden? Waarom die interesse in VW busjes? Wat is daar nou zo leuk aan?              Dat is moeilijk uit leggen aan mensen die dat gevoel niet kennen, maar ik zal hier toch een poging wagen.

 Als ik in de T2 bus stap, of beter nog achter het stuur kruip, klimmen mijn mondhoeken omhoog. Het heerlijke gevoel van onthaasten. De zit achter het stuur is recht op, het stuurwiel staat veel vlakker dan in een personenwagen en een pruttelende luchtboxer achteronder. Dan hoef je geen 120+ meer te rijden en is 80-85 snel zat. Die paar PKtjes die je tot je beschikking hebt, die moeten efficiënt benut worden. Dus roeren in de versnellingsbak is een must. Vooral in de bergen, zoeken naar de goede versnelling, echt autorijden dus.

 

Overal waar je komt hoor je “Mijn opa dit” en “vroeger bij de sportclub dat” en “bij mijn eerste baan”…..                            

Iedereen heeft wel een verhaal bij de VW-Bus en positieve herinneringen. Als we de trailer er achter hebben hangen is het enthousiasme helemaal niet meer te remmen en worden de meest wilde caperiolen uitgehaald om een praatje of een plaatje te maken.

 

Met de T5 is dat iets anders, daar is gebruiksgemak en betrouwbaarheid het toverwoord.

Bij lekker weer het beddengoed oppakken, de koelkast volstoppen, een tasje kleding en de toilettassen inpakken en gaan !

De vrijheid die je met een buscamper hebt is onbetaalbaar.

 

En omdat ik de bus ook dagelijks gebruik voor woon-werk-verkeer voelt het of elke dag een vakantiedag is.